EMDR Harderwijk

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis kost tijd en energie. Vaak lukt het je om ze een plek te geven. Maar soms blijf je er last van houden. Beelden van de situatie komen naar boven en emoties blijven je achtervolgen. Ik kan jou bij EMDR Harderwijk, door middel van Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, helpen met dit verwerkingsproces.

Er is nu veel belangstelling voor EMDR als het gaat om trauma verwerkingen om angsten te reduceren. EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling die jou helpt de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Het doel van de methode is om je te bevrijden van de emotionele lading die gekoppeld is aan die gebeurtenis.

Door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma-gevoelens kun je op een snelle en secure manier het trauma verwerken.

EMDR behandeling in Harderwijk

In het begin besteed ik aandacht aan de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat je de meeste spanning geeft. Je hersenen worden “verward” met oogbewegingen, of soms met tikjes/geluiden. Eventueel kunnen tikjes op de knieën worden toegevoegd.

En zo wordt de oude emotionele lading als het ware gewist en een nieuwe positieve lading komt daarvoor in de plaats.

Ik help je dan ook graag om de herinneringen die je hebt aan ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Om zo je klachten te verminderen of te laten verdwijnen. EMDR is dan ook een kortdurende therapievorm.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.