Ademmeditatie

Ben je op zoek naar innerlijke rust, balans en een verbeterde levenskwaliteit? Dan is ademmeditatie misschien wel dé oplossing voor jou. Reeds eeuwenlang wordt ademhalingstechnieken met meditatie gebruikt om het mentale welzijn te bevorderen. Ik biedt je professionele begeleiding en ondersteuning bij ademmeditatie, zodat jij optimaal de voordelen kunt ervaren. Kom meer te weten over waarom mensen aan ademmeditatie doen en ontdek hoe dit kan bijdragen aan jouw geluk en gezondheid.

Wat is ademmeditatie

Ademmeditatie is een eeuwenoude techniek die gebruikt wordt om de focus te verleggen naar de ademhaling. Het is een vorm van meditatie waarbij je bewust aandacht besteedt aan je in- en uitademing. Door deze techniek regelmatig toe te passen, kun je innerlijke rust vinden en stress verminderen.

Bij ademmeditatie richt je je volledige aandacht op het ritme van je ademhaling. Je observeert hoe de lucht in- en uitstroomt door je neusgaten, voelt hoe je borstkas zich vult en weer leegloopt, en merkt op hoe je buik mee beweegt. Terwijl je dit doet, laat je alle gedachten en spanningen los die kunnen afleiden van het hier en nu.

Tijdens deze meditatie maken we gebruik van de zogenoemde ‘Quantum Light Breath’ techniek. Dit is een techniek waarbij de manier van ademen snel en diep is met aandacht voor het daadwerkelijke ademhalen.

Wat zijn de voordelen van ademmeditatie

Ademmeditatie heeft talloze voordelen voor zowel de geestelijke als fysieke gezondheid. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Stressvermindering – Ademmeditatie activeert het parasympathisch zenuwstelsel, wat ontspanning bevordert en stress vermindert.
  2. Verbeterde focus – Door regelmatig te mediteren met behulp van ademhalingstechnieken, train je jouw concentratievermogen en verbeter je dus de focus.
  3. Emotionele balans – Het bewustzijn van je ademhaling geeft je inzicht in je emoties. Dit helpt om negatieve emoties los te laten en een gevoel van stabiliteit en kalmte te creëren.
  4. Verbetert de slaapkwaliteit – Met ademmeditatie kom je tot diepe ontspanning, wat bijdraagt ​​aan een betere nachtrust.

Het doel van deze manier van ademmeditatie is om contact te maken met (weggestopte) emoties, en veel mensen voelen zich opgeruimd en ervaren meer helderheid van geest na het doen van de Quantum Light Breath. Het erkennen van de oude realiteit brengt heling.

Praktische informatie

Gedurende een dagdeel wordt een programma verzorgd voor een (kleine) groep geïnteresseerden. Zorgvuldigheid en veiligheid staan voorop. Na de inloop bestaat het programma uit een opening, een deelronde, de meditatie en een afsluitende deelronde.

  • (Yoga) Matjes om op te liggen zijn aanwezig.
  • Neem zelf eventueel een dekentje en een kussen(tje) mee als je dat
  • prettig vind.
  • Verwen jezelf bovendien met niet-knellende kleding, dat is wel zo fijn.

De datum, locatie en kosten worden voor elke meditatie telkens opnieuw bepaald. Voor koffie, thee en een versnapering wordt gezorgd.

Neem contact met mij op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken.